Nieuwe Raad van Commissarissen voor NV Port of Den Helder

De NV Port of Den Helder heeft een nieuwe Raad van Commissarissen. Met de nieuwe commissarissen heeft de NV een geheel nieuw team aan boord. 


Nieuwe Raad van Commissarissen voor NV Port of Den Helder

De NV Port of Den Helder heeft een nieuwe Raad van Commissarissen. Met de nieuwe commissarissen heeft de NV een geheel nieuw team aan boord. Het nieuwe team biedt een mooie mix van ervaring in het publiek/private domein, bestuurlijke en commerciële expertise én ervaring in het havenbedrijfsleven, energietransitie en nautiek.

De nieuwe voorzitter is de heer Bolscher, een ervaren toezichthouder/bestuurder onder andere bij publieke deelnemingen waaronder stadsverwarming Purmerend en met veel kennis op het vlak van de energietransitie.

De heer Tazelaar, thans Hoofd Duurzaamheid van de gemeente Amsterdam, brengt een schat aan ervaring mee vanuit het maritieme bedrijfsleven en logistiek.

Tenslotte stapt mevrouw van de Kerkhof, oud-Havenmeester van Port of Amsterdam, nu plv. Commandant en Sectormanager Veiligheidsregio Amsterdam Amstelland, aan boord. De aandeelhouder, de gemeente Den Helder, heeft dit team onlangs benoemd gezien het aflopen van de termijnen van de zittende Commissarissen.

“We zien er naar uit om met dit nieuwe team verder te werken aan de toekomst van de haven van Den Helder. Het faciliteren van bestaande en nieuwe gebruikers in onze haven én het versterken van de regionale economie en daarmee het bevorderen van werkgelegenheid staan daarbij centraal”;
aldus de directeur Jacoba Bolderheij.

De nieuwe voorzitter Hans Bolscher heeft er zin in: “De haven van Den Helder is belangrijk voor de stad en de regio. De energietransitie en de ontwikkelingen rond het Maritiem Cluster bieden kansen. Wij gaan ons sterk maken voor het bedrijf en haar omgeving in de komende fase”.