Het team zal vier LiDAR-boeien uitzetten voor het meetprogramma, dat twee jaar zal duren. De boeien verzamelen en rapporteren essentiële gegevens over wind, golven, stromingen en getijden. Het windenergiegebied IJmuiden Ver zal ongeveer 400 km2 bestrijken.

De Nederlandse thuisbasis van RPS voor dit project wordt het nieuwe 'Blue Port Centre' in Den Helder - een locatie die wordt omgebouwd om de Nederlandse energietransitie te ondersteunen. 

Het winnen van het project toont ook de kracht van de geïntegreerde aanpak van RPS. Waarbij onze wereldwijd opererende Energy divisie nauw samenwerkt met de teams van RPS in Nederland.

Anthony Gaffney, directeur RPS MetOcean – EAME, vertelt: “De drijvende LiDAR-boeien van RPS hebben wereldwijd een reputatie opgebouwd voor het nauwkeurig en betrouwbaar verzamelen van gegevens. We zijn er trots op dat we de Nederlandse offshore windindustrie kunnen ondersteunen in deze belangrijke tijd voor het land, waarbij we meer en meer bewegen naar een klimaatneutrale energievoorziening.

Klik hier om meer te weten te komen over drijvende LiDAR-boeien van RPS (Engelse webpagina) .