Innovatief golfslag generator installatie platform in Kooyhaven te water gelaten.

Zojuist is een innovatief golfslag generator installatie platform in de Kooyhaven te water gelaten. Kooyhaven is tot nu toe de ideale uitvalsbasis geweest voor dit project vanwege de goede faciliteiten aan de kade en de goede bereikbaarheid naar zee en over land.

Slow Mill ontwikkelt een nieuwe golfslag generator voor de Noordzee en die gaat binnenkort proef draaien voor de kust van Texel. Daarvoor is ook nieuw gereedschap nodig in de vorm van een zelf aangedreven installatie platform.

Op zee dient veilig overgestapt te kunnen worden van het platform naar de golfslag generator en daarvoor is een unieke methode bedacht in de vorm van een stabiel zelf richtend loopplank systeem dat nu voor het eerst onder gecontroleerde omstandigheden getest gaat worden.

Het experimentele installatie platform The Emperic heeft 2 dieselmotoren van 97 pk. Het is een SWATH (Small Water Area Twin Hull) dat tot 1,5m golfhoogte nauwelijks of niet op golven reageert zodat operaties op zee vanaf een stabiel platform uitgevoerd kunnen worden. Slow Mill heeft het speciaal ontworpen om de krachten op het overstap systeem te dragen

.

Voor transport, installatie, testen, onderzoek, onderhoud en reparatie is vervoer nodig dat ook personeel en onderdelen kan vervoeren. Dit veelzijdige platform voldoet aan al die eisen. Daarnaast kan het bodem onderzoek uitvoeren en is het voorbereid om op golfenergie te varen. Het heeft ruimtes voor de opslag van duurzame energie en aan de onderkant kan een alternatieve aandrijfmethode gemonteerd worden zonder compromis voor de dieselmotoren.

Uiteraard zien we erg uit naar de resultaten van deze pilot, waarmee we verder zullen gaan ontwikkelen in de toekomst, ook hier zien wij Kooyhaven als een mooie uitvalsbasis.