Groot onderhoud Van Kinsbergenbrug

De Van Kinsbergenbrug wordt dit najaar gerenoveerd

De Van Kinsbergenbrug wordt dit najaar gerenoveerd. De Van Kinsbergenbrug, gebouwd in 1960/1961, is de belangrijkste verbinding tussen de stad Den Helder en de Zeehaven voor al het wegverkeer. De brug is een belangrijke toegangsweg naar het marinecomplex en de diverse bedrijven in de haven van Den Helder. De werkzaamheden beginnen direct na de herfstvakantie (25 oktober 2021) en duren tot medio december 2021.

Wat gaat er gebeuren?


De Van Kinsbergenbrug is een betonnen brug met een beweegbaar deel met houten dek. De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van het houten rijdek en het vervangen en waterdicht maken van de voegovergangen tussen de betonnen dekken, pijlers en landhoofden. Hierna kan de brug weer jaren mee. Civieltechnisch bedrijf Griekspoor voert de werkzaamheden uit.

Omleidingen


  • Tijdelijke brug voor fietsers en voetgangers

Er komt er een tijdelijke pontonbrug naast de brug (over terrein Damen Shipyards en Watersportvereniging H.W.N.). Deze pontonbrug is geopend op maandag tot en met vrijdag van 06.00- 20.00 uur. Na 20.00 uur ’s avonds en in het weekend worden fietsers omgeleid via Het Nieuwe Diep, Hoofdgracht, Weststraat, Binnenhaven. Fietsers kunnen lopend met de fiets aan hand over de pontonbrug.


  • Omrijden voor gemotoriseerd verkeer

De Van Kinsbergenbrug wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Voor het gemotoriseerde verkeer wordt een omleidingsroute ingesteld via de N250 (Binnenhaven), Weststraat en Het Nieuwe Diep. (zie afbeelding)

Beperkingen voor de scheepvaart


Het vaarverkeer is tijdens de renovatie gestremd tussen 06:00 en 20:00. Het zuidelijk deel van de Binnenhaven blijft bereikbaar via de Koopvaardersschutsluis. Bedrijven gelegen aan de Noordzijde van de brug kunnen 24 uur voor gewenste doorvaart een passage aanvragen bij de havenmeester van de Port of Den Helder via havenmeester@podh.eu of op 0223-613955.


Meer informatie en contact

Heeft u vragen over dit project of wilt u meer informatie? U kunt contact opnemen via vankinsbergenbrug@podh.eu. Telefonisch zijn we bereikbaar via +31 (0)223 618481 (projectleider Maarten Boer).  

U kunt ook contact opnemen met de aannemer door een email te sturen naar kinsbergenbrug@griekspoor.nl of telefonisch via
+31 (0) 252 672614 (omgevingsmanager Lotte Knottnerus).